Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Betonsector gaat verduurzamen

13/7/2018 - Circa vijftig bouwbedrijven ondertekenen het betonakkoord waarin verschillende afspraken staan over het verduurzamen van de sector. Naast de verschillende bouwbedrijven wordt het akkoord ook ondertekend door staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Onder de ondertekenaars vallen verschillende grote bedrijven, denk hierbij aan opdrachtgevers zoals ProRail en Rijkswaterstaat, de bouwbedrijven BAM en Strukton en producenten als VBI en Cementbouw.

De betonsector is verantwoordelijk voor zo’n twee procent van de landelijke uitstoot van broeikasgas.  Door middel van het betonakkoord moet die uitstoot in 2030 met 30 procent verminderd zijn ten opzichte van 1990. Daarnaast moet al het beton afval dat jaar worden hergebruikt.

Dit akkoord zorgt voor weer een stap richting een duurzaam Nederland.