Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Beschadigd groente en fruit voor weinig

6/8/2018 - Supermarktketen Lidl gaat binnenkort in Groot-Brittanniƫ dozen gevuld met 5 kilogram beschadigd groente en fruit verkopen voor een lage prijs. Het is een pilot die past bij het zogenaamde Too Good To Waste-programma. De dozen worden verkocht voor 1,50 pond (1,70 euro).

122 filialen doen mee aan de actie. Klanten kunnen tussen acht en tien uur in de ochtend een goedkope doos halen met daarin groente en fruit. Hetgeen na tien uur nog niet is verkocht gaat naar een goed doel.

Lidl hoopt met deze actie voedselverspilling tegen te gaan. Zo zou dit initiatief naar schatting alleen al in de Verenigde Staten 10.000 ton aan voedselverspilling voorkomen.

Supermarktketen Lidl staat bekend als voorloper op het gebied van duurzaamheid. Lidl heeft ambitieuze doelstellingen: alle Nederlandse filialen zijn eind van dit jaar aardgasvrij en het zet zich in om wilde bijen te helpen. De Nederlandse afdeling van Lidl is positief over het idee om beschadigd groente en fruit voor weinig te verkopen.