Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Auto van gerecycled plastic uit oceaan

30/3/2018 - Autofabrikant BMW wil zijn steentje bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval in de oceanen. Het bedrijf gaat namelijk de schadelijke kunststoffen in de oceanen hergebruiken om auto’s van te maken.

Het materiaal wat uit de wateren wordt gehaald kan worden verwerkt tot plaatdelen voor de buitenzijde en het interieur van nieuwe, duurzame auto’s.

De Duitse autofabrikant liet weten dat de kosten van het weghalen van het plastic afval uit de oceanen beperkt kunnen blijven wanneer het herbruikbaar is en kan worden verkocht.

Nadat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzocht had hoe schadelijk microplastics zijn voor de voedselketen kwam BMW met dit plan. Momenteel wordt het hergebruikte materiaal uit de oceanen getest in de elektrische BMW i3. De autofabrikant laat hiermee zien dat het een stap in de duurzame richting wil zetten.