Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Alleen energiezuinige kantoren toegestaan vanaf 2023

5/11/2018 - Vanaf 2023 mogen alleen kantoren gebruikt worden die een energielabel C of hoger hebben. Dit heeft minister Blok (departement Wonen en Rijksdienst) medegedeeld aan de Tweede Kamer.

Kantoren met een energielabel D tot en met G mogen vanaf 2023 niet meer worden gebruikt. Kantoren met een label D, E of F hoeven nu geen bouwkundige ingrepen te doen om label C te krijgen. Kantoren die op dit moment label G hebben moeten wel maatregelen nemen. Enkele voorbeelden zijn het aanbrengen van isolerend materiaal zoals glas- of dakisolatie. Wel is een uitzondering gemaakt voor kleine kantoren en monumentale panden.

Om de kantoren energiezuinig te maken moeten kantooreigenaren volgens Blok eenmalig 860 miljoen euro investeren. Wel wordt verwacht dat de investeringen worden terugverdiend door het besparen op energiekosten.

Uiteindelijk moet de maatregel een besparing van 8 petajoule opleveren.

De maatregel is een gevolg van het Energieakkoord. Op dit moment gaat het alleen om kantoren, maar er volgt nog onderzoek naar de mogelijkheden van energiebesparing bij andere gebouwen zoals winkels en sporthallen.