Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Alle vestigingen Lidl zijn aardgasvrij

28/12/2018 - Deze week heeft supermarktketen Lidl een filiaal in Rotterdam afgesloten van het aardgas. Door ook dit filiaal af te sluiten van aardgas is het Lidl gelukt om voor 2019 de ruim 400 vestigingen in Nederland aardgasvrij te maken.

De aardgasaansluitingen van alle filialen zijn vervangen door elektrische warmtepompen. Dit duurzame systeem vervangt twee systemen: het verwarmen met aardgas en koelen met elektriciteit.

Eerst werden alle filialen in de provincie Groningen aardgasvrij gemaakt, nu ook het laatste filiaal in Rotterdam van het gas af is heeft Lidl de landelijke doelstelling behaald. Het bedrijf heeft er flink voor moeten investeren, maar het resultaat is dat het als eerste supermarktketen in Nederland helemaal aardgasvrij is. Ook draagt Lidl bij aan de ambitie om naar een circulaire bedrijfsvoering te werken.

Lidl vindt duurzaamheid erg belangrijk en loopt hierbij voorop ten opzichte van andere supermarkten. Eerder dit jaar introduceerde het bijvoorbeeld de ‘Green Bag’.