Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Aantal kringloopwinkels blijft groeien

22/8/2018 - Voor het derde jaar op rij is het aantal kringloopwinkels gegroeid. In 2017 groeide het aantal kringloopwinkels met zeven procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Aangezien kringloopwinkels een bijdrage leveren aan de circulaire economie is dit een goed teken.

Naast dat het aantal winkels groeide is volgens de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) de winkelomzet met vier procent gestegen. Ook de hoeveel ingeleverde spullen nam met vijf procent toe. De cijfers zijn gebaseerd op de 206 kringloopwinkels die bij BKN zijn aangesloten.

Door de snelle groei dreigt een tekort aan medewerkers wat de omzetgroei van de kringloopwinkels kan remmen. Zo blijkt uit cijfers van de Branchevereniging voor non-profit kringloopbedrijven dat er per kringloopwinkel zo’n vier vacatures uitstaan.

Ondanks een tekort aan medewerkers wordt verwacht dat de groei van de kringloopbranche zal doorzetten. Steeds meer mensen vinden het namelijk belangrijk dat spullen hergebruikt worden vanwege de circulaire economie en het klimaat.

Gaat u wel eens naar een kringloopwinkel? Probeer eens een kringloopwinkel te bezoeken, over het algemeen zijn spullen er goedkoop, het is goed voor het milieu en het aanbod is vaak verrassend.