Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Aantal elektrische auto’s verdubbeld in 2018

7/1/2019 - In 2018 zijn er veel duurzame stappen gezet. Het was niet alleen een goed jaar voor zonnepanelen, maar ook voor elektrische auto’s. Het aantal elektrische auto’s is namelijk verdubbeld.

Mogelijk zag u het al op de weg dat er steeds meer elektrische auto’s zijn. Eind 2017 waren er in Nederland 23.613 elektrische auto’s geregistreerd, eind 2018 waren dat er 48.767.

Volgens Bovag, RDS en de RAI Vereniging komt dit mede door de nieuwe bijtellingsregels. Sinds 2018 geldt het bijtellingspercentage van 4 procent alleen nog voor de eerste 50.000 euro die een auto kost, over het bedrag daarboven moet 22 procent bijtelling worden betaald.

De meest populaire elektrische auto in 2018 is Tesla.

Waterstofauto’s waren in 2018 niet populair. Verwacht wordt dat de komende jaren het aantal waterstoftankstations in Nederland zal toenemen, waardoor het aanschaffen van een waterstofauto aantrekkelijk wordt.