Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Aandeel hernieuwbare energie in Nederland gestegen

1/6/2018 - Uit gegevens van het CBS blijkt dat het aandeel hernieuwbare energie van het totale Nederlandse energieverbruik vorig jaar is gestegen. In 2016 was het aandeel 6 procent, vorig jaar kwam dit uit op 6,6 procent.

Van de hernieuwbare energie is biomassa de grootste bron van energie, het heeft een aandeel van 61 procent. Vorig jaar steeg de productie van zonnestroom fors, namelijk met ongeveer 30 procent. Ondanks die stijging blijft zonne-energie een kleine energiebron in Nederland. Wel zijn er het afgelopen jaar veel zonnepanelen geplaatst.

Vorig jaar is er 138 petajoule aan hernieuwbare energie verbruikt, dit is met 10 procent gestegen. Het totale energieverbruik was 2100 petajoule en is gelijk gebleven aan 2016.

Uiteindelijk moet het aandeel hernieuwbare energie uit niet fossiele bronnen in 2023 stijgen naar 16 procent.