Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Aandeel groene stroom stijgt in Nederland

7/3/2018 - Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in Nederland steeds meer duurzame energie wordt opgewekt. In 2017 nam het verbruik van groene stroom met 1,8 procent toe, in 2016 was dit nog 12,5 procent. Concreet: in 2017 is totaal 17 miljard kilowattuur (kWh) aan duurzame energie opgewekt en in 2016 was dit 15 miljard kWh.

Er is meer energie opgewekt met zowel zonne- als windenergie. In Nederland is de meeste groene stroom afkomstig van windmolens. De productie van windenergie steeg van 8,4 miljard naar 9,6 miljard KWh, een stijging van 16 procent.

Nederland heeft als doelstelling dat in 2023 16 procent van de totale energieopwekking uit hernieuwbare bronnen komt; in 2020 (over 2 jaar) moet dat 14 procent zijn.