Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Shanks verlengt ICOPOWER® contract


De energiepellets worden gemaakt in een innovatief proces dat bestaat uit een combinatie van sorteren, drogen en pelletiseer technologie. De energiepellets worden gebruikt als brandstof in cementovens waarin cement clinkers (‘korrels’) worden geproduceerd. Deze zijn de basis voor de productie van cement.
Het strategische partnership geeft de Heidelberg Cement Group een gegarandeerde levering van kwalitatief hoogwaardige en duurzame brandstof en verzekerd Shanks voor de komende zes jaar van een outlet voor de energiepellets.

De ‘grondstof’ voor de energiepellets is geselecteerd bedrijfsafval zodat we kunnen verzekeren dat de hoog-calorische ICOPOWER® energiepellets voldoen aan strikte specificaties. De ICOPOWER® energy pellets worden in Nederland vanwege de consistente en specifieke samenstelling niet geclassificeerd als afval maar als een product. Shanks is een van de weinige bedrijven in de wereld die dit soort brandstof van hoge kwaliteit maakt.

Om de efficiëntie van het productie en logistiek proces verder te verbeteren, investeert Shanks in een nieuwe opslagloods van 2.300 m2 op de Icova locatie in Amsterdam. Deze wordt in september van dit jaar opgeleverd en gebruikt voor de opslag van de energiepellets voordat deze naar Shanks klanten in Scandinavië worden verscheept.

Michaël van Hulst, Managing Director van de Nederlandse Shanks Commercial Waste Divisie vertelt:
“De verlenging van dit belangrijke contract sluit prima aan op onze ‘making more from waste’-strategie. Met de zesjarige verlenging borgen we de afzet van onze energiepellets en kunnen we kostenvoordelen realiseren door grotere efficiëntie. De productie van deze energiepellets van hoge kwaliteit, is een mooi voorbeeld van onze toonaangevende positie als ‘waste-to-product’ bedrijf.

Het verschepen van de ICOPOWER® energiepellets