Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Shanks organiseert Veiligheidsweek

Vrijwel alle denkbare arbo-risico’s komen in de afvalsector voor, zoals knel- en pletgevaar, aanrijdgevaar, valgevaar en blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Als toonaangevend bedrijf binnen de afvalsector neemt Shanks haar verantwoordelijkheid en wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid van onze medewerkers tijdens hun werkzaamheden.

Onder het motto ‘Veilig Thuis’ organiseren wij deze week binnen alle Shanks-bedrijven van de divisie een Veiligheidsweek. Gedurende deze week worden onze medewerkers en bezoekers van onze locaties, geattendeerd op de veiligheidsrisico’s en de verantwoordelijkheid die zij zelf spelen in het herkennen van risico’s en het voorkomen van ongevallen. Medewerkers en bezoekers worden ook uitgenodigd om onveilige situaties op onze locaties te melden, zodat er iets aan gedaan kan worden.

Een centrale rol in de Veiligheidsweek speelt een speciaal voor deze week gemaakte film die op een realistische wijze de gevolgen van onveilig gedrag laat zien. Vanwege het belang dat wij aan veiligheid hechten, kan deze film na de veiligheidsweek ook door branchegenoten of andere geïnteresseerden worden bekeken via diverse open kanalen. Daarnaast worden gedurende de week door de bedrijven diverse andere activiteiten als poort-acties, veiligheidsrondes en flyeracties uitgevoerd.

Michaël van Hulst, Algemeen Directeur van Shanks Nederland, zegt: “De afvalbranche is een branche met verhoogd risico op ongevallen door de aard van onze activiteiten. We kunnen dan ook niet genoeg aandacht besteden aan de veiligheid van onze medewerkers, bezoekers van onze locaties en andere weggebruikers. Uiteindelijk willen we allemaal dat onze medewerkers aan het einde van de dag weer ongedeerd huiswaarts gaan.
Onze doelstelling is om het aantal ongevallen binnen vijf jaar te verminderen met 25%. Deze Veiligheidsweek richt zich daarom op verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en het benadrukken van ieders verantwoordelijkheid voor veiligheid. Op deze manier willen we ongevallen in de toekomst voorkomen. De divisie-brede aanpak benadrukt het belang van veiligheid en teamwerk.”