Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Shanks helpt Heineken om groen te worden


Van oudsher gebruikte Heineken zowel bruine flesjes als de groen gekleurde flesjes voor zijn bier. Recent heeft Heineken besloten om in de toekomst alleen nog maar de bekende groene bierflesjes te gaan gebruiken. Met de consequentie dat Heineken al zijn bruine flesjes in totaal 15.000 ton glas, het equivalent van negen miljoen 330ml flesjes gaat recyclen. Recyclebedrijf Van Tuijl, onderdeel van Shanks Group, gaat deze opdracht uitvoeren.

Shanks heeft Van Tuijl overgenomen in 2011 en sindsdien geïnvesteerd om de recyclingcapaciteit te verdubbelen. Dit jaar is een nieuwe recyclinginstallatie geplaatst dat zowel de capaciteit vergroot en de kwaliteit van het gerecyclede glas sterk verbeterd.

Michael van Hulst, Managing Director of Shanks Benelux zegt: “Heineken is een belangrijke klant voor ons en we zijn erg verheugd ze te helpen bij de overgang naar groene flesjes wat een onderdeel is van hun ambitie om de groenste internationale brouwer ter wereld te zijn. Dit contract geeft precies weer hoe Shanks de klant helpt om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.”