Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nieuwe Shared Service Centre bereikt mijlpaal


Alle regio’s hebben hun back office functies over-gedragen aan het SSC en alle financiële transacties met uitzondering van de facturatie, worden nu door het SSC gemanaged. Binnen het SSC zijn functies zoals finance & accounting en de HR en salarisadministratie vanuit de Solid Waste bedrijven allemaal samengevoegd.

Na een voorbereiding van een jaar, ging in maart van dit jaar de eerste Nederlandse Solid Waste regio over naar het SSC, gevolgd door de tweede regio in april en de derde in juni. Met het inrichten en starten van het SSC, zal de standaardisatie van processen en verdere verbetering van de systemen, bijdragen aan een verdere kostenverbetering. Samen met een efficiëntere inkoop en voortdurende verbeteringsprogramma’s, is de consolidatie van back office functies in het SSC een belangrijk onderdeel van het structurele kosten-programma van Shanks.

Pim te Riele, Head of Shared Services bij Shanks vertelt: “Het SSC is een belangrijk onderdeel van de transformatie van Shanks die de efficiëntie en schaalvoordelen zal maximaliseren. Nu deze belangrijke bedrijfsfuncties samen zijn gebracht, kunnen we efficiëntere processen inrichten om een kwalitatief zeer goed SSC te ontwikkelen welke ons als organisatie daadwerkelijk waarde oplevert. Wij kijken uit naar een enerverende toekomst.”

Het SSC in Amersfoort