Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

CO2 Reductie

Energiemanagement en energiebesparing is tot op heden voornamelijk door de bedrijven vorm gegeven. Naast een zuinig gebruik van energie en brandstoffen vanuit kosten- en milieuoverwegingen zijn bedrijven ook in het kader van de milieuwetgeving gevraagd om periodiek besparingsonderzoeken uit te voeren en de maatregelen te treffen. Voor een aantal bedrijven is het energieverbruik zo relevant dat energiemonitoring en energiebesparing al jaren een vast onderdeel van de ISO 14001 beoordelingscyclus is.

Naast de activiteiten op lokaal niveau is er door Shanks Nederland en Shanks Group ondersteuning geboden om het energieverbruik van de bedrijven verder te optimaliseren danwel te vergroenen. In onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van zowel lokale als groepsbrede projecten. Enkele voorbeelden vindt u onderstaand.

Hazardous Waste

ATM maakt in haar processen gebruik van warm water en stoom, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van schepen. Om dit proces een stuk energie-effici├źnter te maken en pieken in de vraag naar warm water op te kunnen vangen, zal ATM een ge├»soleerde buffertank van ca. 800m3 gaan gebruiken voor de opslag van warm water. De voordelen van deze nieuwe oplossing zijn dat de productiecapaciteit van stoom maximaal wordt benut en de dienstverlening aan klanten niet meer wordt beperkt door een gebrek aan warm water.

Organics

Orgaworld opereert een aantal locaties in Nederland en Canada waar grote hallen staan en veel verlichting wordt gebruikt. Recent is gekeken of een energiebesparing gerealiseerd kon worden door het gebruiken van LED verlichting. Op de Orgaworld locatie in Drachten is eind vorig jaar LED verlichting aangebracht. In een ander project zijn op de locaties van Orgaworld in Canada (Ottawa en London) de roldeuren van de hallen vervangen door polycarbonaat roldeuren waardoor overdag veel minder verlichting nodig is.

Solid Waste

Recent is Icova het E-co Drive programma gestart met als doelstellingen de verkeersveiligheid, brandstofverbruik en CO2-emissies te verbeteren. Op 50 vrachtwagens krijgt het OBC systeem een software update waardoor het rijgedrag van chauffeurs kan worden geanalyseerd en real-time worden bijgestuurd. Daarnaast wordt dagelijks gerapporteerd, vindt er Ecodrive training en coaching plaats en wordt de bandenspanning gemeten en gecontroleerd.

Energiemanagement

In onderstaande document vindt u een beschrijving van het Energiemanagement in het kader van de CO2-Prestatieladder.