Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Samenwerking Heineken en Shanks

Shanks helpt de klant om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, zo doen we dit ook voor Heineken. Al vele jaren verzamelen we de reststromen van Heineken Nederland in. En sinds vijf jaar werkt Heineken ook alleen met Shanks voor de inzameling en verwerking van reststromen.

Naast de dagelijkse processen pakken we ook de incidentele projecten op, bijvoorbeeld het traject om alle bruine flesjes te recyclen. Van oudsher gebruikte Heineken zowel bruine flesjes als de groen gekleurde flesjes voor zijn bier. Heineken heeft besloten om in de toekomst alleen nog maar de bekende groene bierflesjes te gaan gebruiken. De bruine flesjes in totaal 15.000 ton glas, het equivalent van negen miljoen 330ml flesjes wordt gerecycled bij Shanks.