Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

De Amsterdamse RAI

Voor de Amsterdamse RAI verzorgen wij al jarenlang een aanzienlijk deel van het afvalmanagement. Er zijn Icova-medewerkers bij deze klant gedetacheerd om dit in goede banen te leiden. Ons team zag dat er elke dag veel tijd en energie besteed werd om de grote stromen GFT-afval af te voeren.

Onze oplossing: een ondergronds vacuümtransportsysteem. De RAI gaf ons de gelegenheid deze innovatie in te zetten. Inmiddels wordt met één druk op de knop het afval vanuit de spoelkeuken automatisch afgevoerd naar een ondergrondse tank.

Het resultaat: betere Arbo-omstandigheden en meer gemak voor onze opdrachtgever. Verder hoeft de tank minder vaak (een keer per twee maanden) te worden geleegd vanwege de efficiënte, geurloze opslag. Het organische afval wordt door ons bedrijf Orgaworld vergist en energetisch benut. Kortom: winst voor onze klant en voor het milieu!