Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Van Steenwol naar Baksteen

De verwerking van steenwol naar baksteen is een jaarrond proces. Shanks-bedrijf Van Vliet Contrans houdt zich al jaren bezig met de recycling van steenwol afkomstig van tuinders uit het Westland en omstreken.

De steenwolmatten zijn een groeibodem voor o.a. tomaten en paprika’s. Tijdens de teeltwissel worden de steenwolmatten ingezameld en shredderen we deze waarna we het steenwol twee maanden laten rusten om te ontwateren. Hierna wordt het steenwol gezeefd en scheidt onze installatie het plastic van de steenwol en eventuele groenresten. Uiteindelijk blijft het steenwolgranulaat over. Het steenwolgranulaat begint zijn tweede leven in de baksteenindustrie, waar het wordt verwerkt tot echte bakstenen.