Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Van Houtresten tot Meubels

Uit alle ingezamelde afvalstoffen worden eerst de houtresten gesorteerd. Dit hout recyclen wij in onze unieke houtfabriek bij Van Vliet Groep in Nieuwegein. Jaarlijks verwerken wij in onze moderne computergestuurde houtfabriek 150.000.00 kilo afvalhout.

Het hout komt in verschillende kwaliteiten binnen, waarna het wordt gesorteerd en verwerkt. Na verwerking worden de herbruikbare houtspaanders weer ingezet als grondstof en geleverd aan de spaanplaatindustrie. De levering vindt veelal plaats over water, wat weer een positieve bijdrage aan het milieu levert. Deze hoogwaardige houtspaanders worden bijvoorbeeld weer gebruikt in de kasten van een bekende meubelketen.