Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Van Groenafval naar Compost

Van groenafval maken wij compost, bijvoorbeeld voor de akkerbouw. Jaarlijks komen er honderden tonnen groenafval binnen bij Shanks, vooral als de teeltwisseling in het Westland plaatsvindt.

Het groenafval wordt bewerkt in een tunnelcompostering in Hoek van Holland. Het groenafval wordt in een 9000m2 grote ontvangsthal gesorteerd en vermengd met structuurmateriaal. Vervolgens gaat het één van de zestien composteringtunnels in, waarin door middel van beluchting en exacte regulatie van vochtigheid en temperatuur een ideale situatie wordt gecreëerd voor het composteringsproces. Na slechts twee weken ontstaat compost van uitstekende kwaliteit die voldoet aan de strenge eisen van Keurcompost. Deze compost wordt gebruikt in de akkerbouw.