Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Van Bedrijfsafval naar Energiepellets

Bedrijfsafval krijgt een nieuw leven in de complete Icopower-fabriek in Amsterdam. In een mechanische sorteerslag worden waardevolle materialen uit bedrijfsafval uitgesorteerd en wordt organisch nat afval gescheiden van droog brandbaar afval. Het verkregen hoogcalorische materiaal (fluff) wordt vervolgens gedroogd en geperst.

Het eindproduct is onze ICOPOWER® energiepellet wat sinds 2003 ook officieel als product is erkend. Een milieuvriendelijk en betaalbaar alternatief voor fossiele brandstoffen. Sinds de opening is er ruim 1,4 miljoen ton pellets geproduceerd. De energiepellets worden gebruikt door stadsverwarmingcentrales en in de cementindustrie.