Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Recycling

Nieuwe producten uit afval

Door het recyclen van afval ontstaan er nieuwe grondstoffen voor de maatschappij. Een groot deel van het afval dat wij inzamelen, wordt door ons bewerkt zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Shanks recyclet per jaar 87% van het afval.

De Shanks-bedrijven beschikken over uitgebreide faciliteiten en installaties om afval op een efficiënte manier te sorteren. Binnen Shanks wordt uit de ingezamelde afval- en reststoffen, nieuwe producten gemaakt. Deze worden vervolgens gebruikt als vervanging voor primaire grondstoffen. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan een verantwoord grondstoffengebruik en de vermindering van CO2 uitstoot. Een mooi voorbeeld hiervan is de elektriciteit die ons bedrijf Orgaworld opwekt.

In onze vergistingsinstallatie in Lelystad, Biocel genaamd, worden organische reststromen met behulp van bacteriën in een zuurstofloze omgeving omgezet in biogas, warmte en compost. In de installatie kunnen naast GFT-stromen uit huishoudens en bedrijfsleven ook restafval en vloeibare reststromen worden verwerkt. Jaarlijks kunnen dankzij deze installatie meer dan 3.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien. Voor meer informatie over Orgaworld en wat zij eventueel voor u kunnen betekenen, klik hier.

Andere voorbeelden van door ons gerecyclede producten. zijn:

Making more from waste

  • 92.000 ton papier en karton; dit gaat naar de papierverwerkende industrie
  • 1.150.000 ton puin en korrelmix als grondstof voor bijvoorbeeld wegenbouw
  • 200.000 ton houtspaanders, voor meubelindustrie, spaanplaatproducenten en biomassacentrales
  • 550.000 ton gereinigd water, gereed voor hergebruik
  • 160.000 ton compost voor land- en tuinbouw
  • 1.100.000 ton gereinigde grond en teerhoudend asfaltgranulaat voor (wegen)bouw
  • 40.000 ton energiepellets voor stadsverwarming
  • 46.000 ton glas dat wordt gerecycled tot nieuw glas